Equip

President

IMG-20180116-WA0007
Daniel Limones Silva

Inspector de policia local i professor col·laborador UOC. Màster en Criminologia., especialitzat en Policing, Evidence Based Policing, Community Policing, trust & confidence, violència a l’oci i seguretat pública en general. Sóc membre de la SEICUNIJEPOL i President de la Spanish Society of Evidence Based Policing. Anteriorment he participat a la Junta de l’ACC on vaig donar suport a la aprovació de creació del Col·legi. També sóc tutor de pràctiques a la UAB, UB i UOC, i anteriorment a la UdG i UDIMA. La meva experiència com a gestor d’equips  em dóna força i encoratja per participar com a president del col·legi i mirar de fer de la nostra ciència un element integrador dels criminòlegs dins de la nostra societat, on puguin aplicar els seus coneixements.

 

Vicepresidenta

Aran-ret01
Arantxa Hernáez Hernando

Insertora laboral al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE – Departament de Justícia), Màster en  Criminologia i Delinqüència Juvenil i Màster en Psicologia Forense i Criminal, llicenciada en psicologia, estic formada en mediació, tractament d’agressors i resolució de conflictes. Tutora de pràctiques al grau de Criminologia de la UAB. Vaig treballar com a  tècnica de recerca al CEJFE i al GEAV de la UB. Referent nacional de la inserció professional de criminòlegs. Em presento a la vicepresidència perquè tinc un bagatge  dins del sector associatiu: com a membre de la junta de l’ACC vaig donar suport a l’aprovació de creació del Col·legi i vaig impulsar l’Observatori d’Inserció Professional de Criminòlegs de Catalunya -OIPCC-.

 

Secretari

Jaume-ret01
Jaume Hombrado Trenado

Investigador predoctoral en la Universitat de Barcelona i avaluador de títols universitaris en la Direcció d’avaluació i Acreditació de la Junta d’Andalusia (Agència d’avaluació acreditada per ENQA).  Sóc Secretari de la comissió gestora del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya. Dins del camp associatiu he col·laborat activament en l’AIC, on vaig ser president, i en la SIEC, com a representant de la UB a nivell estatal

 

Tresorera

Isa-ret01
Isabel Díaz Naharro

Estic especialitzada en joventut i prevenció de la delinqüència des de la inserció laboral del col·lectiu. Màster en seguretat i prevenció i certificat de professionalitat com a tècnica en gestió de programes per al foment de l’ocupació. Participo com a responsable de l’àrea d’investigació de l’Observatori d’Iinserció Professional de Criminòlegs de Catalunya i vocal de la Comissió Gestora del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya. Sóc impulsora de l’AIC i he participat com a coordinadora de la  seva secció de titulats. Em presento al càrrec de tresoreria ja que sóc una persona organitzada i metòdica.

 

Vocal – Justícia i relacions amb el Tercer Sector

Sergi-ret01
Sergi Fortià Darder

Sóc màster en Execució Penal i Justícia Restaurativa, assisteixo regularment a les jornades del CEJFE del Departament de Justícia-DJ. Responsable dels serveis de justícia de Suara Cooperativa, des del 2014 elaboro projectes tècnics per nous serveis i programes del DJ, a l’àrea  de Mesures Penals Alteratives, programes formatius de VIGE, VIDO, SAC, SEXUAL, Odi i de Seguretat Vial de les províncies de Girona i Barcelona. Responsable del Pis de Reinserció de Figueres, participo com a coordinador en el projecte de la Presó a la Comunitat -UB i UAB-. Vull representar al Col·legi a Girona.

 

Vocal – Seguretat pública i privada

Eva-ret01
Eva Barroso Solanas

Màster en direcció estratègica de seguretat i policia. Habilitada com a directora de seguretat. He adquirit experiència com a professora associada del Grau en Criminologia a la UdG i he realitzat estudis i formacions en l’àmbit de la seguretat pública. Sóc formadora i coordinadora dels Programes Formatius de Seguretat Viària derivats de Mesures Penals Alternatives. Actualment  treballo a l’àmbit de la seguretat privada, com a tècnica de seguretat corporativa. Em defineixo com una apassionada de la criminologia i de la seva potencialitat.

 

Vocal – Dones, violència de gènere i victimologia

Araceli-ret01
Araceli Escusol Saludas

Sóc  Coordinadora  del Servei Telemàtic d’Atenció a la Víctima del Delicte de Creu Roja, des d’on lluitem per evitar la victimització secundària que pateixen les persones que han estat víctimes d’un fet delictiu. Sóc màser en Intervenció Criminològica i Victimològica, amb formació en Prevenció i Protecció contra l’explotació sexual i comerç infantil, Certificat de Professionalitat en mediació Comú, especialitzada en violència contra la dona i igualtat. La meva línia de recerca ha estat dirigida a  valorar el coneixement que tenen el joves, preadolescents i adolescents sobre la violència de gènere i l’ús de la violència bidireccional; i l’impacte que tenen els diferents models educatius sobre aquests tipus de violència.

 

Vocal – Formació universitària, avaluació i ordenació acadèmica

David-ret01
David Buil Gil

Investigador predoctoral a la University of Manchester, on treballo com a ajudant de professorat i de recerca, i investigador col·laborador al Centre Crímina de la UMH. Anteriorment he treballat al CSIC gràcies a una beca d’introducció a la investigació. També sóc coordinador de la Red Española de Jóvenes Investigadores en Criminología –SEIC- i vocal de la Comissió Gestora del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya. Anteriorment he participat com a president de l’AIC i vicepresident a la SIEC.

 

Suplents

Marta Blanch Serentill – Tècnica a la Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia en la implantació de la Nova Oficina Judicial a Catalunya. Coautora amb el CEJFE d’estudis de reincidència i avaluació de programes de reinserció. També sóc professora d’investigació social a la Pere Tarrés i col·laboradora en recerca vinculada a l’ètica professional.

Aina Ibàñez i Roig – Investigadora del grup de recerca en Desistiment del delicte i polítiques de reinserció de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2009.  He  participar activament a totes les investigacions que s’han desenvolupat, basades sobretot en l’estudi del desistiment del delicte en joves i adults, la transició de la presó a la comunitat i el paper de les famílies en el suport de les persones durant la seva condemna de presó.  Actualment també treballo en la tesi doctoral sobre el rol de la comunitat en la reinserció de les persones empresonades.

Carmelo Vega Martín – Sóc graduat en menció de Seguretat i Prevenció, Director de seguretat a la UAB. He cursat una especialització d’extensió Universitària en Compliance Penal a la UB.  Desprès de realitzar les pràctiques a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya –ISPC- em vaig vincular com a col·laborador  dins del Grup de Recerca de l’Analista de Seguretat Ciutadana. Vaig ser vicepresident de l’AIC i vaig estar donant suport i en col·laboració amb altres associacions per arribar a construir  el Col·legi de Criminòlegs.

Josep Lluís Mateo Álvarez – Graduat en prevenció i seguretat integral, menció en seguretat pública a l’EPSI.  Doctorant de Seguretat Humana i Dret Global, Gestió de riscos penitenciaris a la UAB. També sóc màster en Mediació penal a la víctima, Intervenció i Orientació Familiar, màster en mediació intercultural i Director i Cap de seguretat. Sóc funcionari de carrera del Departament de Justícia. Formo part del programa de voluntariat Cercles Cat, sóc secretari general de secció i formador a la agrupació del personal penitenciari CCOO Catalunya. Director de les jornades: Prevenció, detecció i intervenció de processos de radicalització de la violència (CCOO Cat).

Berta López Izquierdo – Vaig realitzar el meu darrer any d’estudis de criminologia a la Vrije Universiteit Brussel. Als 22 anys, al 2015  vaig  rebre una beca del  Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya per col·laborar  al Servei de Recerca de Criminologia i Sociologia del CEJFE com a tècnica de recerca. A l’octubre de 2017  finalitzo amb  la meva feina investigadora  per dedicar-me a un camp més aplicat, a l’execució de mesures penals alternatives com a Delegada Judicial als jutjats de Granollers.

Sara Pérez Hernando – Sóc Màster en Intervencions socials i educatives, i  actualment investigadora predoctoral en l’àmbit de la protecció a la infància. Professora als graus de Pedagogia i Educació Social de la Universitat de Barcelona i Membre del Grup de Recerca en Intervencions Socioeducatives en la Infància i Joventut, on treballo en projectes de recerca nacionals i internacionals en col·laboració amb professionals del tercer sector. He estat vinculada a l’AIC des dels seus inicis arribant a ser vicepresidenta i coordinadora de la secció de titulats.

Roser Gamonal Capdevila – Graduada Menció en Criminologia forense i execució penal, assisteixo amb regularitat a diferents formacions i sessions d’investigació relacionades amb la disciplina, especialment amb les persones sota mesura judicial. Vull especialitzar-me en tot el que tingui a veure amb qualitat de vida a les presons i al procés de reinserció. En aquest sentit he participat en diferents recerques.

Pedro Campoy Torrente – Sóc Máster en Criminologia i Delinqüència juvenil,  doctorant en Criminologia en la Universidad de Málaga. Professor associat de Criminologia en la Universidad  Rey Juan Carlos I, formador en diferents màsters, títols propis  i d’especialització en diferents universitats, acadèmies, empreses i escoles a nivell nacional i internacional.  Des de 2015 sóc tutor de Criminologia a la UOC. He treballat com a CEO a In Dubio Consultoría, dirigeixo 4 Consultores, assessorant en prevenció i intervenció de la delinqüència i conducta antisocial. He estat secretari de l’ACC, Vicepresident de la FACE, on continuo vinculat . Sóc soci actiu d’associacions relacionades amb el reconeixement professional de la nostra disciplina.